راهنمای دسترسی
    بخش فنی و مهندسی

     

    بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی یکی از بخش‌های مهم و تاثیر­گذار موسسه تحقیقات برنج کشوراست. این بخش دارای سه واحد تحقیقاتی با عنوان‌های مهندسی آبیاری و زهکشی، مهندسی ماشین‌های کشاورزی و مکانیزاسیون، و صنایع غذایی و فناوری­های پس از برداشت می­ باشد.

     

     

     

    واحد تحقیقات مهندسی آبیاری و زهکشی

     با عنایت به خشک­سالی­های اخیر و بارش‌های نابهنگام حاکم بر مناطق زیر کشت برنج کشور، و لزوم حفاظت و بهره‌برداری بهينه از منابع آبی و افزایش صرفه‌جویی و بهره‌وری در مصرف آب، پژوهش‌هاي مرتبط با علوم آبياري و زه‌کشي از اهميت و جايگاه ويژه ­ای در سطح ملی برخوردار می­ باشد. رویکرد تحقیقاتی اين واحد در راستای حل مسائل و مشکلات مرتبط با سامانه‌های آبیاری و زهکشی مدرن و سنتی (از سطح حوزه تا مزرعه)، استفاده از آب­های نامتعارف در کشاورزی، مسائل زیست‌محیطی و ... می‌باشد.

    واحد تحقيقات مهندسی ماشین‌های کشاورزي و مکانيزاسيون

    فعالیت‌های تحقیقاتی این واحد در زمینه‌های طراحي و ساخت نمونه، و بهینه‌سازی و اصلاح ماشین‌های کشاورزی بر اساس شرايط موجود در کشور است. تعيين نوع، تعداد و ظرفيت مناسب ماشین‌های کشاورزي براي انجام به‌موقع عمليات، کاهش هزينه‌ها و افزايش درآمد، ارائه الگوها و انتخاب فناوري مناسب براي افزايش کارايي از فعالیت‌های مهم ديگر اين واحد می‌باشد.

    واحد تحقيقات علوم و مهندسي صنايع غذايي

    این واحد در زمینه حفظ و ارتقای کميت و کيفيت محصول برنج طی مراحل فرآوري اوليه و ثانويه فعالیت می‌نماید. نظر به اهميت موضوع امنيت و سلامت مواد غذايي، ارتقای کيفيت، افزايش ارزش ‌افزوده و کاهش ضايعات فراورده‌های کشاورزی، اين واحد برنامه‌های تحقيقاتي مختلفی را در زمينه فن‌آوری‌های پس از برداشت و فرآوری محصولات کشاورزي اجرا می‌نماید.

    بخش تحقیقات فنی و مهندسی دارای دو آزمایشگاه تحقیقاتی به نام آزمایشگاه آبیاری و آزمایشگاه صنایع غذایی، و یک کارگاه ماشین‌های کشاورزی و مکانیزاسیون است.

    بخش تحقیقات فنی و مهندسی در راستای اهداف تعریف‌ شده با سایر بخش‌های تحقیقاتی مستقر در این مرکز و موسسه تحقیقات برنج کشور، سایر موسسات تحقیقاتی تحت نظارت سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران، دانشگاه‌ها، معاونت زراعت و آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی همکاری دارد.

    این بخش سعی در بهبود روش های آبیاری و زهکشی و استفاده بهینه از ادوات و تکنولوژی های روز و پیشرفته در مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت و عملیات پس از برداشت برنج دارد. تا ضمن پایین آوردن ضایعات برنج به بالا بردن کیفیت برنج استحصالی و افزایش محصول در سطح کمک نماید.

    اهداف تحقیقاتی بخش:

    1 - مطالعه و بررسي در خصوص كاهش ضايعات برنج و امكان استفاده از ضايعات در صنايع جانبي.

    2 - تعيين نياز آبي ارقام مختلف برنج و بررسي روش‌هاي آبياري به منظور بالابردن راندمان آبياري و صرفه‌جويي در مصرف آب.

    3 - بررسي اثرات تنش آب (خشكي- شوري) در مراحل مختلف رشد، بر روي عملكرد برنج

    4 - بررسي و ارزيابي اراضي تجهيز و نوسازي شده.

    5 - مطالعه و بررسي در خصوص كشت مكانيزه برنج و ارائه راهكارهاي مناسب در اين زمينه.

    6 - طراحي و ساخت ادوات و ماشين آلات مناسب در خصوص مكانيزاسيون برنج.

    7 - مطالعه و بررسي در خصوص كاهش ضايعات در مرحله برداشت و تبديل برنج.

    8 - مطالعه و بررسي در خصوص روش‌هاي نوين آماده‌سازي زمين در سيستم‌هاي كشت مستقيم و نشايي.

    9 - تكنولوژي مناسب در مكانيزاسيون شاليزار.

     

     

     


    6.1.15.0
    گروه دورانV6.1.15.0