اهداف و وظايف
اهداف
موسسه تحقيقات برنج و معاونت آن در مازندران را ميتوان به شرح زير خلاصه نمود:
1-
تهيه
ارقام جديد برنج با عملكرد بالا و كيفيت مناسب
2-
خالصسازی
ارقام محلی و تهیه شناسنامه برای این ارقام
3-
اصلاح
ارقام محلی برای افزایش عملکرد و مقاومت به خوابیدگی
4-
تهيه
ارقام مقاوم به آفات و بيماريها و تنشهای غیرزنده
5-
استفاده
از فناوریهای نوين اصلاحی جهت افزايش دقت و سرعت برنامههای اصلاحي
6-
استفاده
بهينه از نهادههای کشاورزی (كودهاي شيميايي، سموم، ...) و افزايش کارایی مصرف آنها
7-
استفاده
از تكنيكهاي مناسب بهزراعي جهت افزايش راندمان توليد
8- بررسي و
شناخت عوامل مناسب جهت اجراي مكانيزاسيون در زمينه كاشت و برداشت برنج به منظور تسهیل
و سرعتبخشیدن کارها و افزايش بهرهوري
9-
استفاده از
ماشینآلات نوین کشاورزی در مراحل کاشت، داشت و برداشت جهت کاهش هزینهها و
بالابردن بهرهوری
10-بررسي
راهکارهاي كاهش ضايعات برنج
11-مديريت
مناسب آبياري جهت افزايش کارایی و كم كردن ميزان مصرف آب
12-بررسي
بر روي عناصر غذايي كممصرف و تعيين اثرات آن بر شيوع و گسترش و يا كنترل آفات و
بيماريهاي برنج
13-كاهش
مصرف سموم از طريق مبارزه غيرشيميايي و بيولوژيك با آفات برنج
14-استفاده
از ضايعات برنج مانند سبوس سخت و نرم جهت توليد فرآوردههاي جنبي
15- بررسي امکان كشت محصولات ديگر پس از برداشت
برنج به عنوان كشت دوم براي افزايشميزان بهرهوري از زمين شاليزار و افزايش درآمد
زارعين