راهنمای دسترسی
    اهداف و وظايف

    اهداف و وظايف

    اهداف موسسه تحقيقات برنج و معاونت آن در مازندران را مي‌توان به شرح زير خلاصه نمود:

    1-    تهيه ارقام جديد برنج با عملكرد بالا و كيفيت مناسب

    2-    خالص‌سازی ارقام محلی و تهیه شناسنامه برای این ارقام

    3-    اصلاح ارقام محلی برای افزایش عملکرد و مقاومت به خوابیدگی

    4-    تهيه ارقام مقاوم به آفات و بيماري‌ها و تنش‌های غیرزنده

    5-    استفاده از فناوری‌های نوين اصلاحی جهت افزايش دقت و سرعت برنامه‌های اصلاحي‌

    6-    استفاده بهينه از نهاده‌های کشاورزی (كودهاي شيميايي، سموم، ...) و افزايش کارایی مصرف آن‌ها‌

    7-    استفاده از تكنيك‌هاي مناسب به‌زراعي جهت افزايش راندمان توليد

    8-   بررسي و شناخت عوامل مناسب جهت اجراي مكانيزاسيون در زمينه كاشت و برداشت برنج به منظور تسهیل و سرعت‌بخشیدن کارها و افزايش بهره‌وري

    9-    استفاده از ماشین‌آلات نوین کشاورزی در مراحل کاشت، داشت و برداشت جهت کاهش هزینه‌ها و بالابردن بهره‌وری

    10-بررسي راهکارهاي كاهش ضايعات برنج

    11-مديريت مناسب آبياري جهت افزايش کارایی و كم كردن ميزان مصرف آب‌

    12-بررسي بر روي عناصر غذايي كم‌مصرف و تعيين اثرات آن بر شيوع و گسترش و يا كنترل آفات و بيماري‌هاي برنج‌

    13-كاهش مصرف سموم از طريق مبارزه غيرشيميايي و بيولوژيك با آفات برنج‌

    14-استفاده از ضايعات برنج مانند سبوس سخت و نرم جهت توليد فرآورده‌هاي جنبي‌

    15-  بررسي امکان كشت محصولات ديگر پس از برداشت برنج به عنوان كشت دوم براي افزايش‌ميزان بهره‌وري از زمين شاليزار و افزايش درآمد زارعين


    6.1.15.0
    گروه دورانV6.1.15.0