
آمل یک
آمل یک دورگ بین واریته محلی ایران (طارم فیروزکنده ساری) با رقم ژاپنی به نام (تابچونگ نی تیوان) می باشد که در ایستگاه تحقیقات برنج آمل انجام شده است و در سال 1351 بعنوان رقم جدید معرفی گردید.
در سالهای اولیه معرفی رقم فوق مورد استقبال شدید زارعین قرار گرفت بطوریکه سطح زیر کشت بسیار زیادی را به خود اختصاص داده است. از ویژگی های عمده این رقم خاصیت پنجه زنی زیاد، مقاومت به خوابیدگی و بیماری بلاست را می توان نام برد.
سایر مشخصات رقم مذکور عبارتند از:
ردیف |
خصوصیات رقم |
1 |
متوسط تعداد پنجه |
5/22 |
عدد |
2 |
وضعیت بوته |
|
متراکم |
3 |
متوسط ارتفاع بوته |
110 |
سانتی متر |
4 |
تعداد برگ روی یک ساقه |
5 |
عدد |
5 |
وضعیت برگ |
|
عمود برنگ سبز روشن |
6 |
متوسط طول برگ پنجه اصلی |
5/71 |
سانتی متر |
7 |
متوسط عرض برگ پنجه اصلی |
15 |
میلی متر |
8 |
وضعیت برگ پرچم |
|
عمود |
9 |
متوسط طول خوشه |
25 |
سانتی متر |
10 |
متوسط ظهور خوشه |
73 |
روز بعد از نشاءکاری |
11 |
فرم دانه |
|
بلند |
12 |
وجود ریشک |
|
ندارد |
13 |
متوسط تعداد دانه سالم در خوشه |
2/176 |
عدد |
14 |
متوسط تعداد دانه پوک در خوشه |
3/28 |
عدد |
15 |
متوسط وزن هزار دانه |
24 |
گرم |
16 |
طول دوره رویش از خیاندن بذر تا برداشت محصول |
174 |
روز |
17 |
ریزش دانه |
|
ندارد |
18 |
عملکرد در هکتار |
7000 |
کیلوگرم در شلتوک |
19 |
متوسط طول شلتوک |
28/10 |
میلی متر |
20 |
متوسط عرض شلتوک |
70/1 |
میلی متر |
21 |
متوسط طول برنج |
80/7 |
میلی متر |
22 |
متوسط عرض برنج |
20/1 |
میلی متر |
|
|
|
|