راهنمای دسترسی
    رقم آمل 2


    رقم آمل دو

    این رقم بروش انتخاب انفرادی از توده 28 IR ارسالی از انیستیتوبینالمللی برنج فیلیپین بدست آمد. در سال 1355 در آزمایشات مقایسه عملکرد در ایستگاه تحقیقات برنج آمل با سایر ارقام مورد استفاده قرار گرفت. و در سال 1359 با نام آمل دو بزارعین معرفی گردید. در سالهای اولیه در مازندران سطح قابل قبولی به کشت این رقم اختصاص یافت. ولی در حال حاضر از سطح زیر کشت آن بشدت کاسته شده است ولی در سایر استانها بخصوص استان کهکلویه و بویراحمد با راندمان بسیار خوب در سطح مناسبی کشت می شود. از ویژگی های این رقم راندمان بالا عملکرد کوتاهی قد و مقاومت به سلامت می باشد. سایر مشخصات رقم مذکور عبارتند از:



    ردیف

    خصوصیات رقم

    1

    متوسط تعداد پنجه

    25

    عدد

    2

    وضعیت بوته

    نسبتاً باز

    3

    متوسط ارتفاع بوته

    5/110

    سانتی متر

    4

    تعداد برگ روی یک ساقه

    5

    عدد

    5

    وضعیت برگ

    متراکم و عمود برنگ سبز تیره

    6

    متوسط طول برگ پنجه اصلی

    5/45-32

    سانتی متر

    7

    متوسط طول برگ پنجه اصلی

    15-11

    میلی متر

    8

    وضعیت برگ پرجم

    نسبتاً عمود

    9

    متوسط طول خوشه

    5/24

    سانتی متر

    10

    فرم دانه

    بلند

    11

    وجود ریشک

    ندارد

    12

    متوسط تعداد دانه سالم در خوشه

    150

    عدد

    13

    متوسط تعداد دانه پوک در خوشه

    14

    عدد

    14

    متوسط وزن هزار دانه

    68/25

    گرم

    15

    وضعیت به ورس

    ورس دارد

    16

    طول دوره رویش از خیاندن بذر تا برداشت محصول

    125

    روز

    17

    ریزش دانه

    دارد

    18

    متوسط طول شلتوک

    59/9

    میلی متر

    19

    متوسط عرض شلتوک

    16/1

    میلی متر

    20

    متوسط طول برنج

    78/6

    میلی متر

    21

    متوسط عرض برنج

    69/1

    میلی متر

    22

    عملکرد در هکتار

    6500

    کیلوگرم


    6.1.15.0
    گروه دورانV6.1.15.0