راهنمای دسترسی
    رقم نعمت


    رقم نعمت

    یکی از ارقام اصلاح پرمحصول می باشد که از سال 1364 تلاقی آن بین آمل 3 و سنگ طارم در ایستگاه تحقیقات برنج آمل انجام پذیرفت که پس از طی آزمایشات متعددی در سال 72 به پایان رسید و در سال 1374 بعنوان رقم نعمت نامگذاری و معرفی گردید که سطح زیر کشت گسترده ای در منطقه بخود اختصاص داده است که مشخصات مرفولوژیکی بشرح زیر:

     

    ردیف

    خصوصیات رقم

    1

    متوسط تعداد پنجه موقع رسیدن

    19

    عدد

    2

    وضعیت بوته

     

    نسبتاً متراکم

    3

    متوسط ارتفاع بوته

    100

    سانتی متر

    4

    تعداد برگ روی یک ساقه

    5/5

    عدد

    5

    وضعیت برگ پرچم

    45

    درجه

    6

    متوسط طول برگ پنجه اصلی

    5/50

    سانتیمتر

    7

    متوسط عرض برگ پنجه اصلی

    10

    میلی متر

    8

    متوسط طول خوشه

    25

    سانتی متر

    9

    متوسط ظهور خوشه

    50

    روز بعد از نشاکاری

    10

    فرم دانه

     

    بلند (دراز)

    11

    ریشک

     

    ندارد

    12

    کودپذیری

     

    خوب

    13

    متوسط وزن هزار دانه

    30

     

    14

    ریزش دانه

     

    اصلاً ریزش ندارد

    15

    وضعیت به ورس

     

    ورس ندارد

    16

    طول دوره رویش از خیاندن بذر تا برداشت محصول

    140

    روز

    17

    متوسط طول شلتوک

    9/9

    میلی متر

    18

    متوسط عرض شلتوک

    1/98

    میلی متر

    19

    متوسط طول برنج

    8/15

    میلی متر

    20

    متوسط عرض برنج

    1/78

     

    21

    متوسط عملکرد در هکتار

    7426

    کیلو

    22

    متحمل به آفات و بیماریها

     

     

    23

    درصد آمیلوز

    26

     

    24

    غلظت ژل

     

    متوسط

    25

    درجه حرارت ژلاتینه شدن

     

    پایین

    26

    طول دانه قبل از پخت

    7/4

     

    27

    طول عرض دانه

    1/88

     

       

     

     

    28

    طول دانه بعد از پخت

    11/16

     

     

     

     

     



     


    6.1.15.0
    گروه دورانV6.1.15.0