
رقم نعمت
یکی از ارقام اصلاح پرمحصول می باشد که از سال 1364 تلاقی آن بین آمل 3 و سنگ طارم در ایستگاه تحقیقات برنج آمل انجام پذیرفت که پس از طی آزمایشات متعددی در سال 72 به پایان رسید و در سال 1374 بعنوان رقم نعمت نامگذاری و معرفی گردید که سطح زیر کشت گسترده ای در منطقه بخود اختصاص داده است که مشخصات مرفولوژیکی بشرح زیر:
ردیف
|
خصوصیات رقم
|
1
|
متوسط تعداد پنجه موقع رسیدن
|
19
|
عدد
|
2
|
وضعیت بوته
|
|
نسبتاً متراکم
|
3
|
متوسط ارتفاع بوته
|
100
|
سانتی متر
|
4
|
تعداد برگ روی یک ساقه
|
5/5
|
عدد
|
5
|
وضعیت برگ پرچم
|
45
|
درجه
|
6
|
متوسط طول برگ پنجه اصلی
|
5/50
|
سانتیمتر
|
7
|
متوسط عرض برگ پنجه اصلی
|
10
|
میلی متر
|
8
|
متوسط طول خوشه
|
25
|
سانتی متر
|
9
|
متوسط ظهور خوشه
|
50
|
روز بعد از نشاکاری
|
10
|
فرم دانه
|
|
بلند (دراز)
|
11
|
ریشک
|
|
ندارد
|
12
|
کودپذیری
|
|
خوب
|
13
|
متوسط وزن هزار دانه
|
30
|
|
14
|
ریزش دانه
|
|
اصلاً ریزش ندارد
|
15
|
وضعیت به ورس
|
|
ورس ندارد
|
16
|
طول دوره رویش از خیاندن بذر تا برداشت محصول
|
140
|
روز
|
17
|
متوسط طول شلتوک
|
9/9
|
میلی متر
|
18
|
متوسط عرض شلتوک
|
1/98
|
میلی متر
|
19
|
متوسط طول برنج
|
8/15
|
میلی متر
|
20
|
متوسط عرض برنج
|
1/78
|
|
21
|
متوسط عملکرد در هکتار
|
7426
|
کیلو
|
22
|
متحمل به آفات و بیماریها
|
|
|
23
|
درصد آمیلوز
|
26
|
|
24
|
غلظت ژل
|
|
متوسط
|
25
|
درجه حرارت ژلاتینه شدن
|
|
پایین
|
26
|
طول دانه قبل از پخت
|
7/4
|
|
27
|
طول عرض دانه
|
1/88
|
|
|
|
|
|
28
|
طول دانه بعد از پخت
|
11/16
|
|
|
|
|
|