
رقم ندا
1- نام و تاریخ رقم معرفی شده:
ندا – سال 1376
2- منبع رقم و دلایل توجیهی انتخاب نوع منبع
حاصل تلاقی بین سه رقم سنگ طارم،حسن سرایی و آمل3- سنگ طارم بخاطر بالا بودن کیفیت . آمل3 بخاطر مقاومت به بیماری بلاست ، پاکوتاهی و بالا بودن عملکرد
3- نقاط ضعف ارقام قدیمی به تفکیک هر رقم
ارقام سنگ طارم و حسن سرایی دارای عملکرد پایین ،حساس به ورس و رقم آمل سه دیررس و از کیفیت پایین برخوردار بوده است.
4- نقاط قوت رقم جدید
عملکرد بالا – کیفیت نسبتا مطلوب – مقاوم به ورس
5- نتایج آزمایشهای بررسی مقاومت رقم جدید به عوامل زنده بیماریزا
مقاوم به بلاست – مقاوم نسبی به شیت بلایت
6- نتایج آزمایشهای بررسی مقاومت رقم جدید به آفات
نسبت به کرم ساقه خوار و کرم سبز برگخوار – مقاوم نسبی داراست
7- نتایج آزمایشهای بررسی مقاومت رقم جدید به انواع تنش های غیر زنده
از نظر مقاومت به تنش های غیر زنده ، آزمایشات خاصی صورت نگرفته است.
8- نتایج آزمایشهای بهزراعی بر روی رقم جدید
تاریخ نشاکاری – اواسط اردیبهشت – تراکم بوته 20×20 سانتیمتر – نیاز کودی فسفر آمونیم 100 الی 150 و اوره 250 کیلوگرم در هکتار
9- نتایج آزمایشهای تجزیه کیفی بر روی رقم جدید.
آمیلوز26 درصد – غلظت ژل67 – درجه حرارت ژلاتینه شدن 5
10 – نتایج آزمایشهای یکنواخت سراسری
در آزمایش سازگاری جواب مناسبی داده است.
11- نتایج مرکب و تجزیه پایداری
نتایج خوبی در سراسر استان داده است.
12-مقدار بذر مادری تولید شده از زمان معرفی رقم تاکنون (سالیانه)
سالیانه مقدار 2 تن تحویل شرکت بذری شده است.
13-سطح زیر کشت این رقم در مقایسه با ارقام قدیمی از سال معرفی تاکنون(سالیانه)
در سال 1378 حدود 30 % سطح زیر کشت متعلق به این رقم بوده است(در استان مازندران)
14- دلایل حذف ارقام معرفی شده
رقم فوق سطح زیر کشت قابل توجه را به خود اختصاص داده ولی در حال حاضر بعلت دیررس،حساسیت نسبی به بیماری شیت بلایت و کیفیت متوسط و همچنین عدم بازار مطمئن رو به کاهش می باشد.
ردیف
|
خصوصیات رقم
|
|
1
|
درصد پوسته
|
15/2
|
|
2
|
درصد سبوس
|
12/2
|
|
3
|
طولدانه قبل از پخت
|
7/5
|
|
4
|
عرضدانه قبل از پخت
|
1/9
|
|
5
|
طول دانه بعد از پخت
|
10/5
|
|
6
|
نسبت طويل شدن
|
1/4
|
|
7
|
درجه حرارت ژلاتيني شدن (GT)
|
5-6
|
|
8
|
غلظت ژل (GC)
|
47-67
|
|
9
|
درصد آميلوز (AC)
|
26
|
|
10
|
درصد تبديل
|
68
|
|
11
|
كرم برگ خوار
|
|
مقاوم نسبی
|
12
|
كرم ساقه خوار
|
|
مقاوم نسبی
|